Părinții vor avea dreptul legal de a petrece mai mult timp lunar cu copii


Senatul a adoptat marți, în plen, o propunere legislativă de modificare a Codului muncii prin care părinții copiilor de până în 8 ani pot solicita patru zile lunar de telemuncă, conform Agerpres.

Propunerea legislativă inițiată de președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a fost susținută de mai mulți senatori și deputați PNL. Proiectul va fi dezbătut de Camera Deputaților, for decizional în acest caz

.Conform propunerii legislative, salariații care au în întreținere copii în vârstă de până la opt ani beneficiază de patru zile pe lună de muncă la domiciliu sau un regim de telemuncă în condițiile Legii 81/2018 privind reglementarea activității de telemuncă, cu excepția situațiilor în care natura sau felul muncii nu permite desfășurarea activității în astfel de condiții.

. Alina Gorghiu a menționat că proiectul transpune în legislația națională o Directivă a UE din 2019, este menit să susțină natalitatea care este în declin și să realizeze un echilibru între viața profesională și cea privată a familiilor care au copii până la opt ani

.Această propunere legislativă vine în sprijinul părinților care doresc să își petreacă mai mult timp cu copiii lor și să își echilibreze mai bine viața profesională cu cea personală. În plus, aceasta ar putea avea un impact pozitiv asupra natalității, care este în declin în România.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.