Elevii eminescieni cuceresc medalii de aur, argint și bronz la Olimpiada Națională de Tehnologia Informației (Foto)

La Olimpiada Națională de Tehnologia Informației, desfășurată în perioada 25-28 mai la Târgoviște, trei elevi eminescieni au adus glorie școlii prin performanțe remarcabile.

Astfel, la secțiunea C#, elevul Pop Cătălin din clasa a XI-a B a obținut medalie de aur și mențiune, iar Pișcoran Andrei din clasa a XII-a A a obținut medalie de argint și mențiune, coordonați fiind de prof. Vida Felicia. La secțiunea TIC, elevul Neacșu Mark din clasa a IX-a A a obținut medalie de bronz, coordonat fiind de prof. Șandor Nicoleta.

La secțiunea C# a Olimpiadei Naționale de Tehnologia Informației elevii participanți sunt puși în fața provocărilor complexe și au ocazia de a demonstra profunzimea cunoștințelor lor în programarea vizuală orientată pe obiecte.

Acești elevi au evidențiat abilitățile lor în rezolvarea problemelor provocatoare și în dezvoltarea aplicațiilor inovatoare, esențiale în era digitală în care ne aflăm.

Secțiunea TIC reprezintă o provocare pentru elevi în utilizarea eficientă a tehnologiilor digitale și le oferă ocazia de a se familiariza cu tendințele și provocările tehnologiei actuale. Aceasta contribuie la formarea unei generații de noi specialiști TIC pregătiți să facă față unei societăți din ce în ce mai digitalizate.

Rezultatele obținute sunt un semn clar al dedicării și efortului pe care l-au depus în pregătirea lor pentru competiție. Totodată subliniază importanța pregătirii în domeniul tehnologiei informației în sistemul de învățământ românesc. Investiția în educație și susținerea talentelor în domeniul IT reprezintă o prioritate a Colegiului Național Mihai Eminescu, iar Olimpiada Națională de Tehnologia Informației este o rampă de lansare pentru elevii talentați dornici să-și pună în valoare abilitățile în domeniul tehnologiei informației.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.