Cum să scapi de furnici prin metode naturale


Furnicile sunt de ajutor în anumite privințe, dar sunt momente când pot cauza daune grădinii tale. Iată câteva metode ne-toxice care te pot ajuta.

FOLOSEȘTE COJILE DE CITRICE

Colectează cojile de citrice (portocală, lămâie, etc.), macină-le și amestecă-le cu apă. Pulverizează amestecul lichid peste musuroi. Această metodă este un remediu natural eficient pentru a scăpa de furnicile tâmplar și alte furnici din grădină.

FOLOSEȘTE APĂ CLOCOTITĂ

Dacă poți vedea movilele de furnici, turnarea de apă clocotită peste ele timp de câteva zile la rând este o modalitate excelentă de a reduce sau elimina o colonie de furnici. Ar trebui să folosești cel puțin 3-4 litri de apă clocotită pentru fiecare musuroi.

FOLOSEȘTE AMESTEC DE BORAX

Stropirea unui amestec care conține borax este eficientă pentru a ucide furnicile din grădină. În acest scop, combină cantități egale de borax și zahăr și pulverizează amestecul în mod aleatoriu în grădină sau oriunde observi furnici. Zahărul atrage furnicile să se hrănească cu amestecul, iar boraxul le ucide. Prin urmarea acestei metode, vei reuși să scapi de furnicile de zahăr.

SCORȚIȘOARĂ

Deși nu este cea mai ieftină metodă, presărarea de scorțișoară măcinată de-a lungul perimetrului grădinii tale (sau pe orice suprafață, de altfel) va respinge furnicile, dar nu le va ucide. Creează o linie groasă care va forța furnicile să urce peste ea și vei observa cum furnicile roșii și negre refuză să o facă. Scorțișoara va reduce, de asemenea, numărul de furnici din grămezile tale de compost dacă acestea te deranjează.

CULTIVĂ MENTĂ

Furnicile urăsc orice tip de miros puternic. Mirosul aromatic și pungent al frunzelor de mentă acționează ca un pesticid natural pentru furnici. Deci, nu amâna să plantezi mentă în grădina ta pentru a scăpa de furnicile enervante. Soluția permanentă pentru furnicile din grădină constă în cultivarea și menținerea plantelor de mentă pe tot parcursul anului

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.