Doi crescători de animale din Soconzel și Hodișa avertizați de DSVSA

În această săptămână inspectorii de specialitate din cadrul Serviciului Sănătate și Bunăstare animală au efectuat un număr de 94 controale în exploatații profesionale și non profesionale din județul Satu Mare D.S.V.S.A. Satu Mare, a intensificat frecvențacontroalelor oficiale, pentru respectarea strictă a măsurilor de biosecuritate, în întreg sectorul avicol, în contextul evoluției la nivel internațional a gripei aviare înalt patogene.

În această săptămână, conform programului de activitate stabilit, au fost verificate exploatațiiprofesionale și non profesionale de animale,condiile de biosecuritate, zoo igienă și de bunăstare a animalelor, monitorizarea și eliminarea subproduselor improprii consumului uman, existența echipamentelor de protecție, asigurarea unor stocuride substanțe dezinfectante, dezinsectante și raticide.

În urma acestor controale a fost aplicate 2avertismente2 crescători de animale, din localitățile Soconzel și Hodișa – pentru păstrarea și conducerea necorespunzătoare a registrului de exploatație

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.