Ședință cu secretarii generali ai comunelor, orașelor și municipiilor din județul Satu Mare

Prefectul Radu Roca a convocat în această dimineață o ședință de lucru cu toți secretarii generali ai UAT-urilor din județ.

Au fost discutate subiecte legate de modificarea Legii nr. 18/1991 a fondului funciar. De asemenea au fost semnalate aspecte legate de aplicarea legilor fondului funciar și nepunerea în aplicare a hotărârilor judecătorești definitive pronunţate pe fond funciar.

S-au purtat discuții pe marginea apariției Ordonanței de Urgență nr, 34/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

De asemenea prefectul Radu Roca a ținut să comunice secretarilor generali să ia în serios problema combaterii ambroziei și de aemenea să urgenteze întocmirea Planurilor Urbanistice Generale ( PUG).

”Putem număra pe degete numărul U.A.T.-urilor ce au întocmit P.U.G.-ul iar în lipsa acestuia riscați să pierdeți fonduri importante din PNRR sau Programul ”Micul Fermier” Atenție mare și la cum gestionați problema ambroziei . De asemenea vă aduc la cunoștință că avem din nou un focar de pestă porcină africană în județ, la o fermă din Moftin și e nevoie de mare atenție pentru a nu răspândi boala și în alte zone din județ”- prefect Radu Roca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.