Binance se retrage din afacearea Voyager Digital

Binance.US, filiala americană a exchange-ului de criptomonede Binance, a decis să anuleze acordul de 1,3 miliarde de dolari pentru a achiziționa activele Voyager Digital, un broker de criptomonede din Canada. Acordul, care a fost anunțat în septembrie 2021, trebuia să fie finalizat până la sfârșitul lunii martie 2023, dar a întâmpinat obstacole și întârzieri reglementare.

Potrivit unui comunicat comun al ambelor companii, s-au înțeles să înceteze acordul din cauza “mediului de piață actual și a altor factori”. De asemenea, au declarat că vor continua să exploreze alte modalități de colaborare în viitor.

Acordul a fost considerat o modalitate pentru Binance.US de a-și extinde baza de clienți și oferta de produse pe piața din SUA, unde concurează cu rivalii precum Coinbase și Kraken. Voyager Digital, pe de altă parte, spera să beneficieze de tehnologia și lichiditatea Binance.US.

Cu toate acestea, acordul a fost supus unei atenții deosebite din partea reglementatorilor din ambele țări, care și-au întărit supravegherea industriei cripto din cauza îngrijorărilor legate de spălarea banilor, protecția consumatorilor și manipularea pieței. Binance.US a fost, de asemenea, supus unor schimbări de conducere și provocări legale în ultimele luni, ceea ce ar fi putut afecta capacitatea sa de a finaliza acordul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.