Concert de tango. Biletul costă 30 de lei

Vineri, 5 mai 2023, ora 18.00, la Teatrul Municipal Carei va avea loc un concert de tango argentinian susținut de Analia Selis și instrumentiștii Nicolas Velazque și Julian Caero. Preț bilet: 30 lei.

Analia Selis s-a născut în Agentina. În 2003 s-a mutat la București, unde locuiește și în prezent. În 2004 a obținut premiul III al Festivalului Internațional Cerbul de Aur (Brașov, România), unde a reprezentat Argentina. Între 2005 și 2014 a repurtat multe succese în cariera sa de cântăreață de pop latino-american, devenind foarte cunoscută în România, unde a interpretat pe cele mai prestigioase scene. În 2014 a început să cânte tango, desfășurând turneul național Vă place Tango? Între 2015 și 2019 a lansat trei mari proiecte de succes: Tango Simfonic (prima ediție), Tango Simfonic “Milonga de mis amores” (ediția a doua) și ArgEnTango. În acest timp a colaborat cu toate orchestrele din România și cu mari orchestre internaționale. În prezent, continuă să promoveze tango-ul tradițional argentinian și muzica lui Astor Piazzolla atât în România, cât și în Europa.

Nicolás Velázquez, născut la Buenos Aires a studiat bandoneonul, cu profesori celebrii. A făcut parte din diverse grupuri, împărțind scena cu mari artiști și realizând turnee internaționale.

Tot din capitala Argentinei este originar și pianistul Julian Caero. După absolvirea Conservatorului din Avellaneda a început o frumoasă carieră în muzica populară, cu accent pe tango, dar cântă și muzică de cameră și improvizație de jazz. Ca pianist, aranjator și director muzical, a făcut turnee în mai multe țări, participând, în principal, în producții de muzică argentiniană și  muzică clasică. În 2022 a făcut aranjamente muzicale pentru Ricky Martín, în turneul său din Argentina și Uruguay, fiind și pianist în concertele sale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.