Ședință festivă a Colegiului Prefectural

Colegiul prefectural desfăşurat azi a avut un caracter festiv fiind dedicat Zilei Instituției Prefectului.

La ședință alături de prefectul Radu Roca au răspuns invitației foștii prefecți Altfatter Tamas, Radu Bud, Cristian Sasu, Eugeniu Avram și Gheorghe Ciocan precum și conducerea Consiliului Județean Satu Mare.

”Bun venit la această ședință specială a Colegiului Prefectural. E o întâlnire specială pe care am convocat-o cu dumneavoastră pentru a puncta importanța Zilei Instituției Prefectului.

Pe 2 aprilie marcăm în acest an 159 de ani de de când a fost înființată, prin lege, noțiunea de „prefect”. Și sunt 5 ani de când a fost instituită data de 2 aprilie ca Zi a Instituției Prefectului.

Vreau să vă mulțumesc în primul rând pentru buna colaborare pe care o avem . Pentru munca depusă împreună de a le asigura cetățenilor din județul Satu Mare consilierea, protejarea în situații de urgență, comunicarea și îndrumarea autorităților publice locale în interesul sătmărenilor.

Anul trecut am marcat Ziua Instituției și i-am onorat pe cei care în ultimii 30 de ani s-au aflat la conducerea Prefecturii. Acum am adus la aceeași masă mediul economic din județ alături de conducerea Camerei de Comerț a României pentru a veni cu soluții de creștere a potențialului firmelor sătmărene. Și, de ce nu, de a veni cu idei si soluții de creștere a numărului de locuri de muncă bine plătite în județ.

Cred că și acesta e rolul Instituției noastre de a crea noi punți între mediul mediul de afaceri , administrațiile locale și cetățeni.

Trecem printr-o perioadă dificilă, cu un război la graniță și cu multe provăcări. De aceea e important să rămânem într-o strânsă colaborare. Mulțumesc resurselor umane ale tuturor instituțiilor colaboratoare, care cu multă dedicare și efort considerabil, cu profesionalism au reușit să facă față multor provocări în domeniile socio-economic, de mediu sau de urgență.

Le mulțumesc colegilor din instituție, de la Pașapoarte, Permise, Înmatriculări, secretarului general, celor doi subprefecți pentru munca bună în echipă depusă… Și nu în ultimul rând, mulțumiri conducerii Consiliului județean pentru buna colaborare pe care o avem.

La mulți ani și multe realizări în slujba sătmărenilor”- Radu Roca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.