Magazin alimentar din Păulești amendat cu 1200 de lei

Inspectorii  Direcției  Sanitare  Veterinare  și  pentru  Siguranța Alimentelor(DSVSA) SatuMare au realizat, în perioada menționată, 93 acțiuni de control. Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare, hipermarketuri, supermarketuri, piețe agroalimentare, centre de colectare a laptelui materie primă, automate de lapte, unități alimentație publică, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine alimentare și de legume fructe, piețe agro alimentare.

Controalele efectuate în unități, sunt realizate de către inspectorii de specialitate din domeniilesiguranței alimentare, a produselor de origine animală și non animală cu respectarea strictă, alegislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și a normelor stabilite de Autoritate Națională Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, respectarea cerințelor specifice programului HACCP, respectarea și realizarea programului de Autocontrol în unitățile de producție și procesare produse alimentare de origine animală și non animală.

                        D.S.V.S.A. Satu -Mare, va continua acțiunea de verificare a unităților de alimentație publica și a unităților care desfac produse alimentare de origine animală și non animală de pe raza localităților județului, precum și a tuturor pensiunilor de pe raza județului. Acțiunea va cuprinde și restaurantele și sălile de evenimente, care mai organizează în perioadă următoare banchete, boteze, precum și alte evenimente, pentru a pre întimpina apariția unor evenimente nedorite.

                       Continuă controalele, de data aceasta la nivelul magazinelor alimentare, cu privire la respectarea la comercializare a laptelui și produselor lactate, obligații ale comercianților înscrise în Legea 307/2022 Legea laptelui.

În urma acestor controale, a fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, din care 1 amencontravențională în valoare totală 1.200 lei,1 magazin alimentar din localitatea Păulești,pentru nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, privind condițiile de depozitare a produselor alimentare și 6avertismente 6 producători/comercianți, de produse alimentare de origine animală și non animală, din piețele Agro alimentare din localitățile Satu Mare, Negrești Oaș și Carei pentru manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare.

                       Până la finele lunii februarie 2023, de la începutul anului, în unități de abatorizare autorizate sanitar veterinar   și pentru siguranța alimentelor din județul Satu Mare, au fost sacrificate și supuse examenelor de specialitate, de către medicii veterinari oficiali , dar și cei din cadrul C.S.V.S.A.O. , un număr de 8.478 capete suine, 316 capete bovine,  – 0capete ovine, 0 capete caprine și 1.142.495 capete pui broiler. Din cele 177 capete demistreți examinați, nici un mistreț nu a fost diagnosticat pozitiv la trichină, în Fondurile de Vânătoare din județ.                      

Pentru orice fel de sesizări, reclamații în domeniul sanitar veterinar și alsiguraei alimentare, vă rugăm apeli CALL CENTER la numărul detelefon 0800826787 sau 0261715956.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.