Cu mașina în tren. Cât ar costa transportul pe calea ferată

Autoritățile feroviare au în vedere introducerea serviciului de transport al autoturismelor cu trenul.

”O să analizăm în ce măsura pot fi introduse măcar pentru serviciile de vară, pentru că atunci sunt utile pentru a mai degreva aglomerația de pe autostrăzi. Un astfel de serviciu este util pe distanțe relativ lungi”, spune Ștefan Roșeanu, președintele Autorității pentru Reformă Feroviară, pentru știrileprotv.ro.

A fost luată în calcul cursa estivală Arad – Brașov – București – Constanța, ce în prezent are o durată de 13 ore și 11 minute. Costă 234 de lei, preț la care se adaugă tariful de circa 200 de lei pentru transportul mașinii în vagon special.

Pe lângă durata cursei feroviare, mai trebuie luat în calcul timpul necesar pentru îmbarcare/debarcare a mașinii în tren, pe o platformă specială.

În țară, este deocamdată o singură gară cu rampă specială pentru a încarca vehicule, la București și doar două vagoane pentru transportul autoturismelor.

Ideea de asigurare a transportului autoturismelor cu trenul, pentru decongestionarea traficului rutier și totodată reducerea accidentelor nu este nouă. A mai fost o încercare de introducere a acestui serviciu pe rutele Istanbul și Salonic, în 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.