Pataki Csaba, la Congresul Puterilor Locale şi Regionale

Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, participă la Strasbourg la lucrările sesiunii plenare a Congresului Puterilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei (CPLRE).

În contextul acestui congres, Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România (UNCJR) a organizat în seara zilei de 22 martie, cu sprijinul Reprezentanței Permanente a României pe lângă Consiliul Europei, un eveniment aniversar la nivel înalt dedicat celebrării a 30 de ani de la înființarea asociației precum și a 30 de ani de la aderarea României la Consiliul Europei.

Congresul Puterilor Locale şi Regionale, instituţie în cadrul Consiliului Europei, a făcut astăzi la Strasbourg, o evaluare pozitivă a progreselor făcute de România pentru a se alinia la Carta Europeană a Autonomiei Locale, în ultimii ani.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, prezent la lucrările congresului, în cadrul documentului prezentat de raportorul belgian, se arată că țara noastră s-a schimbat profund la nivelul democraţiei locale, față de raportul precedent, din 2011.

„Echipa europeană a apreciat că acolo unde o mare parte a cheltuielilor publice sunt gestionate de autorităţile locale, se lucrează mult mai bine în folosul cetăţenilor, iar consultarea puterilor locale și funcţionarea asociaţiilor de comune se desfăşoară mult mai bine față de acum 12 ani”, a transmis Pataki Csaba.

România este reprezentată la lucrări de ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Cseke Attila.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.