ECOTIC sprijină profesorii în Săptămâna Verde

Anul acesta, școlile din România pot desemna o săptămână de școală pentru activități de mediu. ECOTIC pune la dispoziția profesorilor și, implicit, a elevilor, o serie de activități teoretice și practice, de eco-educație, pe care aceștia să le desfășoare în Săptămâna Verde.

ECOTIC a redactat un ghid pentru școli cu activități menitesă sprijine profesorii să dezvolte împreună cu elevii activitățiteoretice și practice pe care să le poată desfășura la clasă sauîn aer liber.

Ghidul a fost vizualizat de peste 20 000 de persoane și descărcat de peste 1500. Acesta poate fi descărcat de aici.

Tot cu gândul la educarea copiilor și, totodată, pentru a oferi încă o activitate pentru Săptămâna Verde, ECOTIC a lansat împreună cu Asociația Bigger Picture, prin platforma „A fost odată” un Podcast despre „Reciclarea deșeurilor electrice”.

În perioada 23-25 aprilie, Caravana ECOTIC va face un popas la Snagov, unde elevii din școli vor putea s-o viziteze și să învețe despre protecția mediului și reciclarea deșeurilor elecrice, de baterii și becurilor și noanelor.

ECOTIC a transmis, totodată, recipiente de colectareseparată pentru deșeuri electrice, deșeuri de baterii și acumulatori și becuri și neoane către școlile înscrise în programul Școala Ecoterrienilor, pentru a putea organiza acțiuni de colectare, cu elevii, în cadrul Săptămânii Verzi.

Pe website-ul ECOTIC punem la dispoziție o serie de alte materiale educative care pot fi folosite de către profesori, pentru a face lecții cu elevii. Acestea se găsesc aici.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.