Se simplifică procedurile la pașapoarte

Românii care doresc să facă sau să reînnoiască un pașaport îşi pot face acum programări online pe platforma MAI. Românii trebuie să introducă datele pentru obţinerea documentului de călătorie.

Noul site de programări online urmăreşte simplificarea modului în care se depun cererile pentru paşapoarte. Cei care vor să îşi facă o programare trebuie să intre pe platforma MAI, să selecteze judeţul şi locaţia unde vor să depună cererea.

Apoi, vor selecta opţiunea paşaport, vor completa numărul de persoane pentru care doresc să se programeze, asta deoarece se pot face programări pentru mai multe persoane din aceeaşi familie.

Ulterior, vor alege data la care ar dori să facă programarea, iar platforma le va arăta ce ore sunt disponibile. După ce au fost alese data şi ora, cei care vor să se programeze trebuie să completeze datele personale şi odată cu apăsarea butonului salvează vor primi un e-mail de confirmare.

Confirmarea trebuie făcută în 30 de minute, în caz contrar va fi anulată. De asemenea, cei care nu pot ajunge o pot anula prin accesarea link-ului primit pe e-mail. Platforma hub.mai.gov.ro a fost lansată şi au fost deja făcute peste 5500 de programări online.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.