Prof. Vlad Ciurea: Acesta este cel mai bun supliment pentru organism

Prof. Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar a accentuat că cel mai bun „supliment alimentar” pentru organism este mâncarea cât mai naturală.

„Cel mai bun supliment alimentar pentru organism este mâncarea cât mai naturală. Cea de la ţară, dacă se poate, de la micii producători. O mâncare ţinută cât mai puţin la congelator, fără aditivi, fără coloranţi. Pentru că, pe lângă apă, odihnă şi oxigen, şi mâncarea este importantă pentru creierul nostru. Este bine de ştiut că mâncarea procesată vine uneori «la pachet» cu surprize neplăcute pentru organism, celebrele E-uri. Unele sunt teribil de periculoase”, a scris pe Facebook neurochirurgul Alexandru-Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar.

„Un exemplu: E 951, indulcitor şi potenţiator de arome sintetic. Este de aproape 200 de ori mai dulce decât zahărul! Se descompune, printre altele, în acid aspartic. Acesta suprastimulează neuronii, până la epuizare şi distrugere. Prin urmare, produce migrene, ameţeli, oboseală cronică şi multe altele. Nu întâmplător este interzisă utilizarea acestui E 951 în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici. Din păcate, educaţia alimentară este redusă la noi… Produsele fast-food şi în general mâncarea procesată sunt la îndemână şi la preţuri mici. Recomand să fim atenţi la acest aspect în îngrijirea copiilor, adolescenţilor şi tinerilor noştri”, a subliniat Vlad Ciurea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.