CSM Olimpia a urcat pe locul doi în serie după victoria categorică cu SCM Zalău

Echipa de fotbal din cadrul Clubului Sportiv Municipal Olimpia Satu Mare a înregistrat o victorie la scor împotriva unei contracandidate la play-off, SCM Zalău, și datorită celor cinci goluri marcate, echipa noastră a urcat pe locul doi al clasamentului seriei a 10-a, cu o etapă înainte de finalul sezonului regulat al ligii a 3-a.

Deși a fost o victorie categorică, trebuie să recunoaștem, că nu a fost un meci ușor pentru CSM Olimpia. A fost un meci perfect pentru echipa noastră care a profitat la maxim de ocaziile avute și a știut să închidă culoarele spre poarta lui Iulian Anca-Trip în ciuda unor momente de dominare de la începutul reprizei secunde avute de zălăuani.

În minutul 13 galben-albaștrii au dat tonul cu un gol de senzație:.după o lovitură de colț apărarea zălăuană a respins mingea la marginea careului iar  Adrian Micaș a deschis scorul cu o torpilă de la 28 de metri, fără șanse pentru tânărul portar Octavian Mureșan (1–0).

Peste alte 20 de minute CSM Olimpia a mărit diferența la două goluri: după o diagonală al lui Zsiga Ervin, Hernando Orte Rodrigo (Rodi) l-a exacutat pe Mureșan cu un șut la colțul lung. 2–0 și acesta avea să fie și scorul pauzei.

În repriza a două zălăuanii au forțat și au avut trei ocazii bune în primele 15 minute însă apărarea noastră nu a cedat, iar portarul Anca-Trip nu a lăsat loc de emoții acesta având și o intervenție salvatoare de pe linia porții.

Adversarii și-au pierdut răbdarea și nervii le-au cedat. În minutul 63 Alexandru Cherecheș l-a jignit pe arbitru, gest pentru care a fost eliminat.

Rămași în inferioritate oaspeții au căzut definitiv iar pe contraatac CSM Olimpia s-a distrat cu defensiva echipei lui Cristian Lupuț.

În minutul 76 Zsiga a trimis o diagonală către Ioan Gorba, care din poziție bună nu a reușit să marcheze, însă Rodri a sosit perfect la mingea deviată, și dus scorul la 3–0.

Spaniolul a reușit apoi primul hat-trick în tricolul Olimpiai (4–0), iar în minutul 83 Süveg Nándor a pus capăt meciului cu un gol marcat după o cursă de la centrul terenului (5–0). Tânărul sătmărean de 20 de ani nu ami marcat pentru Olimpia în meciuri oficiale din 19 noiembrie, de la meciul contra celor de la CFR Cluj II, câștigat în deplasare cu scorul de 2–1 – să sperăm, că sâmbătă a spart ghiața…

Cu scorul de 5–0 CSM Olimpia a depășit la golaveraj Gloria Bistrița-Năsăud, și a urcat pe locul doi în clasamentul seriei a 10-a.

În ultima etapă a sezonului regulat echipa noastră va juca la Sînmartin, unde v-a întâlni echipa Lotus Băile Felix. CSM Olimpia și-a asigurat locul în play-off, însă dacă va termina pe primele două locuri, în partea a doua a campionatului va avea cinci meciuri pe teren propriu.

Tiberiu Csik, antrenor principal CSM Olimpia Satu Mare:

„Băieții noștri au făcut tot, ce am exarsat la antrenamente. Merităm să fim între primele patru echipe. Meciul de săptămâna trecută, de la Oradea, ne-a deranjat, însă jocul de astăzi a demonstrat, care ne e adevărata valoare. Dacă suntem motivați și jucăm concetrați vom avea parte de o performanță mai bună. Băieții sunt bine pregătiți și asta va trebui să demonstreze și în ultimul meci. Acolo se va decide ordinea primelor trei echipe în clasament.”

 

FOTBAL LIGA 3, SERIA 10, ETAPA 17

CSM Olimpia Satu Mare – SCM Zalău 5–0 (2–0)

Marcatori: Adrian Micaș 13, Hernando Orte Rodrigo 34, 76, 78, Süveg Nándor 83

Eliminat: Alexandru Cherecheș (63, SCM Zalău)

CSM Olimpia: Iulian Anca-Trip – Alex Negrea, Florin Mureșan, Ciprian Brata, Adrian Bura, Ioan Gorba (77, Baior Denis), Hernando Orte Rodrigo (79, Gueye Mansour), Adrian Micaș (77, Bara Levente), Zsiga Ervin (79, Adrian Ciul), Alexandru Mărieș (65, Cătălin Vădan), Süveg Nándor.

Antrenor principal: Csik Tibor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.