Festivitate de deschidere a Olimpiadei Satelor din Transilvania la matematică (Foto)

Prefectul Radu Roca a participat în această seară la Centrul spiritual al Episcopiei Romano-Catolice Satu Mare, la festivitatea de deschidere a Olimpiadei Satelor din Transilvania.

”Vă felicit pentru inițiativa de a relua , după o perioadă de pauză cauzată de pandemia de Covid , această Olimpiadă Națională a Satelor la matematică. Sunt sigur că vă veți simți deosebit la noi în județ și țin să le mulțumesc și să-i felicit pe organizatori și mai ales amintesc aici Primăria Medieșu Aurit care este de fapt gazda de sâmbătă a concursului de matematică. Vă doresc succes și sper că veți obține cu toții rezultate deosebite.”- prefect Radu Roca.

La această competiție de matematică participă șapte județe, cu echipaje formate din 12 elevi, primii 3 clasați pe clasă, la etapa județeană a Olimpiadei Satelor din România, însoțiți de un profesor. Echipajul are în componența lui un profesor evaluator și inspectorul de matematică de la nivelul fiecărui județ participant.

Concursul de matematică este programat sâmbătă dimineață la Medieșu Aurit iar festivitatea de premiere sâmbătă seara la Căminul Cultural din Medieșu Aurit.

Invitații speciali în cadrul acestui eveniment sunt: inspectorul general din cadrul Ministerului Educației, prof. Ana Naghi; domnul profesor dr. emerit Dorel Duca din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca; doamna profesor dr. emerit Eugenia Duca din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.