Dincolo de timp – Expoziţie la Muzeul de Artă

Marți, 21 martie, începând cu  ora 17, Sectia de Arta a Muzeului Judetean Satu Mare, vă invită ”Dincolo de timp”,  o călătorie artistică plină de mister și sensibilitate, oferită de Cristian Rudareanu, regizor tehnic la Teatrul de Nord din Satu Mare.

Cristian Rudareanu este un artist polivalent, pictor, sculptor, grafician, compozitor, scriitor, absolvent al Școlii de Artă “Cornetti” , din Craiova – secția Canto Clasic (1998-2001);  secția Orgă (2003-2006), precum și Absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității din Craiova (1994-1998).

Începând cu anul 2007 a organizat mai multe expoziții personale sau de grup, iar în anul 2016 a câștigat  Premiul I la Concursul Internațional de Arte “I Dauni”, desfășurat în Italia, la Castelul Svevo (Vieste) – secțiunea pictură-sculptură.

Este autorul a trei lucrări științifice despre românii din Timocul Sârbesc și Bulgăresc, editate sub egida Academiei Române.

Crezul său artistic îl sintetizează ca pe o comuniune tainică  între ”lumea văzută” și ”lumea nevăzută”:

“Pentru mine arta plastică reprezintă o lume nevăzută, pe care o aducem prin culoare și formă în lumea văzută. Vorbim de o realitate profundă, care nu poate fi redată  prin cuvinte, sunete sau argumente logice, o formă vie, dinamică și complexă.

Arta o simțim  doar atunci când ne asumăm  riscul de a trece dincolo de timp, devenind noi înșine o poartă spre o cale fără timp, într-o  lume mereu macinată de timp”.

Ambientul muzical – poetic va fi oferit de Școala de Arte  Satu Mare, prin Ruxandra Rață, cls. prof. Anette Marka, și Alexandra Sorian, cls. prof. Călin Keresztes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.