Religia ar putea deveni materie opțională la Bacalaureat

Reprezentanții mai multor culte religioase recunoscute de statul român cer ca Religia să poată fi aleasă ca disciplină de examen la Bacalaureat, la fel ca alte materii din trunchiul comun. O solicitare în acest sens a fost trimisă printr-o adresă la Ministerul Educației. 

Potrivit reprezentanților bisericilor, Religia nu ar trebui discriminată ca disciplină școală, în raport cu celelalte discipline care pot fi alese pentru examenul de Bacalaureat.

„Nediscriminarea Religiei în raport cu alte discipline școlare din trunchiul comun, prin includerea acesteia în lista disciplinelor școlare, la alegere, în cadrul examenului național de Bacalaureat pentru ca elevii care frecventează orele de religie să aibă posibilitatea de a-și valorifica și verifica competențele dobândite la această disciplină, una dintre puținele care se studiază pe tot parcursul învățământului preuniversitar și singura care a fost validată de majoritatea covârșitoare a părinților”, se arată în adresa comună.

De asemenea, reprezentanții cultelor religioase cer eliminarea din proiectul Legii învățământului preuniversitar a precizării referitoare la stabilirea unei perioade de înscriere la Religie sau de schimbare a opțiunii, care „poate crea confuzie și noi presiuni asupra elevilor, în vederea retragerii de la ora de Religie”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.