Noi reguli. Ce trebuie să facă patronii de restaurante

De mâine, 15 martie, patronii restaurantelor sunt obligați să facă un lucru important, după ce noi reguli au fost introduse. Atât patronii, cât și clienții ar trebui să știe asta, deoarece prețurile vor fi mai scumpe.

Meniurile din cantine, restaurante sau fast-food-uri vor fi schimbate, astfel că ele trebuie să conțină câteva lucruri în plus. Așadar, în dreptul fiecărui produs trecut pe meniu trebuie să apară valoarea nutritivă, cantitatea, alergenii și aditivii.

Pentru a corespunde regulamentului Uniunii Europene, toate meniurile vor trebui să fie retipărite. Administratorii localurilor spun că retipărirea meniurilor înseamnă costuri mai mari, iar banii vor urma să fie plătiți tot de clienți, prin prețul produselor afișate în meniu. Asta înseamnă că prețurile se vor mări în restaurante, fast-food-uri sau cantine.

Această schimbare cu noile reguli din restaurante trebuia să intre în vigoare încă din luna decembrie a anului trecut, însă acestea au fost amânate pentru luna martie a acestui an. Patronii care nu se conformează cu aceste reguli vor primi un avertisment, inițial, însă ulterior vor urma să fie amendați.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.