La volanul unor mașini, deși le-a fost anulat dreptul de a conduce

In cursul zilei de duminică, 12 martie, în jurul orei 17.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni s-a prezentat pentru a ieși din România un cetățean maghiar, în vârstă de 55 de ani. Aceasta conducea un autoturism marca Opel, având aplicate plăcuțe cu numere de înmatriculare specifice Ungariei.

Cu ocazia efectuării formalităților pentru ieșirea din România, polițiștii de frontieră i-au solicitat acestuia și permisul de conducere. Bărbatul a declarat că nu îl are asupra sa, însă, în urma verificărilor efectuate de către colegii noștri, a ieșit la iveală faptul că dreptul de a conduce i-a fost anulat cetățeanului maghiar.

Un caz similar au constatat polițiștii de frontieră pe raza localității Pișcolt, județul Satu Mare, azi dimineață, când au oprit în trafic un autoturism marca Dacia, condus de către un cetățean român, de 27 de ani, din județul Mehedinți.

Și acesta a declarat că nu are permisul de conducere asupra sa, însă în urma verificărilor specifice s-a constatat că dreptul de a conduce i-a fost suspendat.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia i-a fost anulată exercitarea dreptului de a conduce, urmând ca la finalul cercetărilor să fie luate măsurile legale.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.