Cartofii dulci aduc multe beneficii pentru sănătate

Cartofii dulci au foarte multe beneficii pentru sănătatea noastră, așa că nu de puține ori, medicii nutriționiști ne recomandă să îi includem în alimentație.

Multe studii au sugerat că un consum sporit de alimente cum sunt cartofii dulci scade riscul de obezitate, diabet, boli cardiovasculare și, în general, de deces, iar în același timp contribuie la sănătatea tenului, oferă un plus de energie și scade greutatea corporală.

Cartofii dulci sunt de obicei recunoscuți după pielea lor de culoarea cupru și pulpa portocalie vibrantă, deși sutele de soiuri cultivate în întreaga lume prezintă culori precum alb, crem, galben, roșcat-violet și violet intens. Asemeni numelui lor, cartofii dulci au o aromă dulce naturală, care este îmbunătățită și mai mult prin metode de gătit precum prăjirea.

Ele sunt, de asemenea, una dintre sursele de top de beta-caroten, un precursor al vitaminei A. Spre deosebire de un cartof normal, cartoful dulce este o rădăcină comestibilă mare din familia gloriei de dimineață. Ele sunt, de asemenea, diferite de ignamele, care sunt tuberculi comestibili din familia crinilor și originari din Africa și Asia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.