Apa în care aţi fiert cartofii ajută plantele. Cum ?

Apa rămasă după ce am fiert cartofii este foarte bogată în nutrienti care pot fi de ajutor și în în cazul plantelor de apartament.

Există un truc simplu de a îmbunătăți sănătatea și aspectul plantelor, la care nu ne-am fi gândit. Este vorba de apa rămasă de la fierberea cartofilor.

Apa cu amidon, rămasă în cratiță după ce am fiert cartofii, poate fi folosită în beneficiul plantelor de apartament. Aceasta conține o mulțime de nutrienți vitali, care pot oferi plantelor un impuls atât de necesar când încep să fie lipsite de culoare.

Este una dintre cele mai ieftine și mai simple modalități de a le oferi plantelor puțină atenție.

Pentru a încerca acest truc, scurgeți apa rămasă după ce s-au fiert cartofii și păstrați-o într-un vas. Lăsați apa să se răcească complet și apoi folosiți-o ca înlocuitor al apei cu care udați de obicei plantele. Aveți grijă însă ca apa respectivă să nu conțină sare, deoarece ar putea dăuna plantelor, împiedicând rădăcinile să o absoarbă.

De asemenea, acest truc nu trebuie folosit prea des. În plus, asigurați-vă că strecurați bine apa după ce ați fiert cartofii, înainte de a o folosi, deoarece bucățile rămase de cartofi ar putea provoca mucegai sau dăunători.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.