Alex Oroian, eliminat de un finalist de la Tokyo, La Cupa Mondială (Foto)

Spadasinul Clubului Sportiv Municipal Olimpia Satu Mare, Alexandru Oroian s-a clasat pe locul 57 la Cupa Mondială, ce se desfășoară în Germania, la Heidenheim. Coechipierul sătmăreanului, Adrian Dabija a fost eliminat în al doilea tur, și a terminat competiția pe locul 157.

Dabija a fost eliminat de către Henry Lawson (15–9), însă, sportivul din Statele Unite ale Americii a dat de Alex Oroian în turul următor, iar sătmăreanil nostru l-a învins la limită,  15–14.

De altfel, campionul național, Alex Oroian  a avut o evoluție bună la Heidenheim. În grupe a obținut trei victorii și a pierdut doar două partide, după care au urmat trei victorii la rând în primele tururi eliminatorii. A învins scrimeri din Țările de Jos, Ucraina și Statele Unite ale Americii.

Elevul antrenorilor Csiszár Ferenc și Nagy Lehel însă nu a reușit să treacă și de Alexandre Bardenet. Francezul, mult mai experimentat a câștigat cu scorul de 15–7, iar sătmăreanul nostru a terminat competiția pe locul 57.

De altfel, Alexandre Bardenet, cu echipa națională a Franței a câștigat argintul la Olimpiada din Tokyo, a obținut medalia de aur la Campionatele Mondiale din 2019 și 2022, iar la individual, în 2019 a câștigat Cupa Mondială de la Heidenheim. În acest an a terminat pe locul 7 competiția din Germania.

Concursul internațional din orașul german are o tradiție de mai mult de jumătate de secol. Cupa Heidenheimer a ajuns la ediția a 69-a, având la start în acest an 339 de spadasini, care au reprezentat 62 de națiuni de pe cele șase continente locuite.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.