“Cea mai frumoasă jucătoare de şah” este o româncă (Foto)

Andrea Botez (20 de ani) a fost supranumită de britanicii de la The Sun ”cea mai frumoasă jucătoare de șah”.

Tânăra este născută în Canada, la Vancouver, și are părinți români, care au decis să emigreze în America de Nord înainte de Revoluție. Andrea Botez locuiește acum în Statele Unite ale Americii, alături de părinți și de sora sa, Alexandra.

Andrea Botez a început să practice șahul, sport jucat și de sora sa, încă de la vârsta de 6 ani, sub coordonarea tatălui său, Andrei.

Rezultatele au început să se vadă repede, iar în 2010 Andrea Botez a câștigat un turneu național pentru sportive sub opt ani, în Canada, iar în 2015, la 13 ani, a cucerit competițiile Women British Columbia și Susan Polgar National Open.

După succesul din șah, Andrea Botez a început să fie foarte activă în mediul online, iar acum este un streamer de succes pe platforma Twitch, unde are aproximativ un milion de urmăritori, iar pe Instagram este urmărită de peste 500.000 de persoane.

Șahul și transmisiunile în direct pe Twitch nu sunt singurele activități ale tinerei. Andrea Botez a publicat mai multe fotografii pe rețelele sociale de la antrenamente de box, dar și de la un eveniment în care a avut rolul de DJ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.