Angajatorii ar putea fi scutiţi de taxe în cazul meselor acordate angajaţilor la serviciu

Potrivit unor norme introduse recent în Codul Fiscal, angajatorii pot suporta contravaloarea hranei pentru angajații lor, beneficiind de scutirea de taxe. Iată care sunt schimbările legislative.

Astfel, Codul Fiscal reglementeză un nou beneficiu care le permite angajatorilor să suporte financiar costurile de hrana ale salariaților săi și să aplice un regim fiscal mai avantajos.

„Contravaloarea hranei acordate de către angajator pentru angajații proprii, persoane fizice care realizează venituri din salarii sau asimilate salariilor (…), în limita valorii maxime, potrivit legii, a unui tichet de masă/persoană/zi (30 de lei, în prezent- n. red.) este scutită de impozitul pe venit, dar și de contribuțiile sociale pentru pensii, sănătate și muncă.”, se arată în OG 16/2022, introdusă în Codul Fiscal.

Este important de menționat că limita beneficiului fiscal este egală cu limita maximă a valorii unui tichet de masă, ce în prezent valorează 30 de lei. Angajatorii sunt liberi să opteze pentru o valoare inferioară.

„Prin hrană se înţelege hrana preparată în unităţi proprii sau achiziţionată de la unităţi specializate. Prevederile nu sunt aplicabile angajaţilor care beneficiază de tichete de masă”, mai prevede Codul Fiscal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.