Student la 76 de ani ! Şi-a finalizat doctoratul !

Un student din Anglia care a început un doctorat în 1970 a reuşit în cele din urmă să-l finalizeze 50 de ani mai târziu.

Dr. Nick Axten, în vârstă de 76 de ani, a declarat că a avut nevoie „o reflecţie îndelungată şi serioasă” în perioada care s-a scurs.

În 1970, Dr. Axten a primit o prestigioasă bursă Fulbright pentru un doctorat în sociologie matematică la Universitatea din Pittsburgh, Statele Unite, însă după cinci ani s-a întors în Marea Britanie cu doctoratul neterminat.

Este o nouă teorie pentru înţelegerea comportamentului uman bazată pe valorile pe care fiecare persoană le deţine, despre care Axten crede că are potenţialul de a schimba viziunea asupra psihologiei comportamentale.

„Mi-a plăcut să fiu din nou student la Universitatea din Bristol. Toţi ceilalţi absolvenţi de filosofie aveau în jur de 23 de ani, însă
m-au acceptat ca pe unul de-al lor. Sunt oameni inteligenţi, plini de idei şi mi-a plăcut să vorbesc cu ei – mai ales la pub după-amiază”, a precizat Axten.

La vârsta de 69 de ani, Dr. Axten s-a înscris la Universitatea din Bristol în 2016 pentru a face un master în Filosofie. El a studiat apoi pentru un doctorat în Filosofie la aceeaşi universitate şi l-a terminat în 2022, la vârsta de 75 de ani.

Nick Axten locuieşte în Wells, Somerset, împreună cu soţia sa, este tatăl a doi copii şi are patru nepoţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.