Un nou cutremur în România

KARO, SUMUT, 1/9 – SEISMOGRAF. Petugas Pusat Vulkanologi dan Mitigasi Bencana Geologi menunjukkan seismograf sebuah perangkat yang mengukur dan mencatat gempa bumi di Pos Pengamatan Gunung Sinabung di Desa Surbakti Kecamatan Simpang Empat Kabupaten Karo, Sumut, Rabu (1/9). Menurut Pusat Vulkanologi dan Mitigasi Bencana Geologi, aktifitas gunung Sinabung yang dipantau sampai saat ini dalam keadaan normal walaupun status gunung Sinabung itu dinyatakan berbahaya dan masuk kategori ‘awas’. FOTO ANTARA/Septianda Perdana/10eism

 

Un cutremur puternic s-a produs, astăzi, 14 februarie 2023, în România. Seismul a fost resimţit în Bucureşti, precum şi în alte oraşe.

Potrivit primelor informaţii, magnitudinea cutremurului a fost estimată de EMSC la 5,7 pe scara Richter.

Totodată, Institutul Naţional pentru Fizica Pământului a emis o alertă de cutremur în care magnitudinea a fost estimată la 4,5. Ulterior, magnitudinea a fost revizuită la 5,7 pe scara Richter.

Cutremurul a fost înregistrat la o adâncime de 28,6 kilometri.

„Cutremurul s-a produs la 70km N de Craiova, 70km V de Pitesti, 97km S de Sibiu, 149km SV de Brasov, 160km V de Ploiesti, 177km V de Bucuresti, 198km NV de Ruse, 205km S de Cluj-Napoca, 234km E de Timisoara, 244km NE de Nis”, se arată într-o informare a INFP.

Cutremurul de marți, 14 februarie, de 5,7 grade pe scara Richter a fost urmat de două replici: una de 3,4 și una de 3,5 grade, transmite INCDFP. Cele două replici au avut loc la Gorj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.