Carnaval la Centrul de Zi pentru vârstnici (Foto)

Seniorii de la Centrul de zi pentru vârstnici, situat pe Aleea Jiului, au avut parte de o zi specială. Aceștia au marcat Fărșangul sau carnavalul ce precede Postul Paștelui romano-catolic.

S-au îmbrăcat în costume amuzante, au organizat scenete, au recitat poezii, iar muzica și voia bună au fost nelipsite. Aceștia spun că Fărșangul este o tradiție pe care o țin minte încă din tinerețe. Peste 90 de seniori au participat la evenimentul din acest an, care a avut doi ani pauză din cauza pandemiei.

,,Centrul de pe Aleea Jiului este un model de proiect pe care împreună cu Primăria Municipiului Satu Mare dorim să-l multiplicăm şi pe cealaltă parte a râului Someş, să ajungem în timp să avem astfel de centre în fiecare cartier al oraşului, să fie cât mai aproape de locaţia de domiciliu a beneficiarilor. Este important să fim alături de seniori și să-i implicăm în comunitate”, a declarat directorul Direcției de Asistență Socială, Adrian Balaj.

Centrul social de zi pentru vârstnici din Micro 14 de pe Aleea Jiului nr. 64 a fost înființat cu fonduri europene prin Programul POCU 2014-2020. Pentru unii seniori centrul de zi pentru vârstnici a oferit posibilitatea de a face parte dintr-un nou colectiv, pentru alții a asigurat noi preocupări, fiind mereu însoțiți și îndrumați de personal specializat.
Seniorii care doresc să frecventeze Centrul pot apela numărul 0361.422.457 pentru a solicita informații sau detalii suplimentare despre activitatea centrului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.