Circuit montan în judeţul Satu Mare (Foto)

Circuitul Cioncășel este un traseu ușor, relaxant, în lungime de cca 10 km care se parcurge pe timp de iarnă în 3-4 ore, fiind compus din traseul marcat Cruce Roșie (Borcut-Izvor Trestia), un sector din traseul marcat Triunghi Roșu (Parcare-Poiana Soci) și o porțiune din drumul județean DJ 109 (nemarcat) cuprinsă între Parcare Telescaun și Punctul Info Turistic Luna Ses (în aer liber-în curs de amenajare).

Parcurgerea circuitului cu intrarea în traseu de jos, din dreptul Punctului Info Turistic, este recomandată deoarece diferența de nivel se câștigă constant, fără un efort prea mare, iar ultimii kilometri, cand se consideră că oboseala drumeției este mai accentuată, sunt parcurși în coborâre.

“Așadar, drumeția noastră va începe din dreptul Punctului Info Turistic unde se găsește și o parcare amenajată (paralel cu vechea Carieră de piatră) după care, la nici 100 m ne încadrăm spre stânga pe valea Talna Mare al cărei drum forestier este marcat cu Cruce Roșie. Vom urma acest traseu cca 2 km până la intersectarea cu valea Trestiei care ne vine pe mâna dreaptă și pe-al cărui drum forestier vom urca pînă la locul de popas Izvor Trestia, care este și capătul traseului marcat Cruce Roșie. Tot aici vom găsi și marcajul Triunghi Roșu, care ne va conduce către Parcarea Telescaun, nu înainte de a ne atinge obiectivele propuse, Poiana Cioncășel respectiv Punctul de belvedere Copacul Singuratic” povestesc dei de la Serviciul Judetean Salvamont Satu Mare.

Din parcare, după cca. 2 km parcurși pe drumul asfaltat DJ 109, se ajunge la locul de începere a drumeției, nu înainte de a fi admirat mica bisericuță de lemn din incinta Schitului Sfântul Arhidiacon Ștefan.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.