Ştiaţi că …

… atunci când o femeie este însărcinată, celulele bebelușului migrează în sângele mamei și apoi se întorc înapoi în bebeluș ? procesul se numește microchimerism fetal-maternal.

Timp de 41 de săptămâni, celulele circulă înainte și înapoi, iar după nașterea bebelușului, multe dintre aceste celule rămân în corpul mamei, lăsând o amprentă permanentă în țesuturile, oasele, creierul și pielea mamei, și rămân adesea acolo câteva zeci de ani.

Fiecare copil pe care îl are o mamă după aceea își va lăsa o amprentă similară în corpul ei.

Chiar dacă o sarcină nu ajunge la termen complet, sau dacă faci avort, aceste celule încă migrează în sângele tău.

Cercetările au arătat că dacă inima unei mame este rănită, celulele fetale se vor grăbi să ajungă la locul rănirii și se vor transforma în diferite tipuri de celule specializate în repararea inimii.

Bebelușul ajută la repararea mamei, în timp ce mama construiește copilul. Cât de uimitor este asta, nu-i așa? Acesta este adesea motivul pentru care anumite boli dispar în timpul sarcinii.

Este incredibil cum corpurile mamelor protejează bebelușul cu orice preț, iar bebelușul protejează și reconstruiește mama înapoi – pentru ca bebelușul să se dezvolte în siguranță și să supraviețuiască.

Gândește-te la poftele nebune din timpul sarcinii pentru o clipă. Ce deficit de nutrienți avea mama, de bebelușul i-a făcut poftă de acel aliment care îi conține?

Studiile au arătat, de asemenea, prezența celulelor de la un făt în creierul unei mame la 18 ani după ce a născut. Cât de uimitor este asta?

Dacă ești mamă știi cum îți poți simți intuitiv copilul chiar și atunci când nu este acolo … Ei bine, acum există dovada științifică că mamele își poartă copiii ani și ani chiar și după ce i-au născut.

ESTE UIMITOR !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.