Lansarea revistei „Liter Art – Gânduri” a Penitenciarului din Satu Mare

Joi 9 februarie 2023, în Galeria de Artă a Centrului de Creație Satu Mare a avut loc lansarea revistei „Liter Art – Gânduri” a Penitenciarului din Satu Mare, care cuprinde creațiile literare și de arte plastice ale unor cadre, deținuți din Satu Mare, precum și ale unor colaboratori participanți la un proiect de educație culturală organizat într-un parteneriat realizat între Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare și Penitenciarul Satu Mare.

Despre primul număr al revistei au vorbit: Robert Laszlo – managerul C.J.C.P.C.T. Satu Mare; Ciprian Sabău – directorul Penitenciarului Satu Mare, Felician Pop – președintele UZPR Satu Mare, Simona Batin și Roana Iugan – educatoare în cadrul penitenciarului. Momentele muzicale au fost asigurate de Adrian Lupescu.

Vorbitorii au subliniat necesitatea reeducării prin cultură, ca factor esențial în reintegrarea socială a pesoanelor private de libertate.

Acest proiect va continua și în anul 2023, și se va diversifica în vederea atragerii înspre fenomenul cultural a unui număr cât mai mare de deținuți.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.