Trupa Mihai Raicu invită sătmărenii la comedia „Bani din cer”

Duminică 12 februarie, de la ora 19.00, pe scena mare a Teatrului de Nord se joacă spectacolul Bani din cer de Ray Cooney, în regia lui Daniel Vulcu.

Piesa lui Ray Cooney este o comedie spumoasă în care sunt implicați un contabil și soția acestuia, peste care aparent cade o „pleașcă” atunci când Henry Perkins (Romul Moruțan) se întoarce acasă cu o servietă plină de bani. Uluită și totodată incitată de acest nou statut de oameni bogați pe care îl capătă, Jean Perkins (Ioana Cheregi) trece printr-o serie de stări care mai de care mai comice. Povestea devine atât de încâlcită şi zăpăcită încât îţi vine greu s-o mai iei în serios. Dar adevărul e că nici nu trebuie luată în serios. E divertisment pur, evadare din cotidian, poezia lui „ce-ar fi dacă“ dusă până la absurd.

Din distribuție fac parte actorii: Ioana Cheregi, Romul Moruțan, Roxana Fânață, Andrei Stan, Cătălin Mareș, Ciprian Vultur și Stelian Roșian.

Spectacolul ne prezintă o avalanșă de schimbări de situație, într-un ritm alert, unde personajele se intersectează încontinuu, iar o minciună inițială ajunge la dimensiuni incontrolabile. Fără a conține elemente moralizatoare, suntem incitați să râdem copios de încurcăturile născute dintr-o asemenea întâmplare, nu este nimeni arătat cu degetul, dar se induce subtil o întrebare în conștiința fiecăruia: „oare eu ce aș face într-o asemenea situație?”.

Informații și bilete: Agenția teatrală, str. Horea nr. 6. Tel.: 0261712106 | 0786538580.

Bilete online:

https://teatruldenord.biletmaster.ro/ron/Event/41004508/Bani-din-cer

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.