Prelegeri la muzeu, cu ocazia Zilei lui Darwin

Evenimentul de la Muzeul Judetean Satu Mare, dedicat “Zilei lui Darwin” constă dintr-o serie de prezentări și experimente spectaculoase din diferite domenii ale științei, cu scopul de a răspândi cunoștințe și de a populariza gândirea științifică.

Evenimentul începe în data de 10 februarie la ora 12.00, în Sala Mare din Casa Meșteșugarilor Satu Mare (Str. Ștefan cel Mare nr. 18, etajul I). Cei interesați pot participa la următoarele prelegeri:

– Ciprian Asztalos (arheolog, Muzeul Județean Satu Mare):  Cine a fost Omul de Neanderthal ?

– drd. ing. Dobrescu Matei-Ștefan (Centrul 3B, Școala Doctorala de Biologie Integrativă, Facultatea de Biologie si Geologie, UBB Cluj-Napoca): How to science: O poveste despre informații bune, rele și înșelătoare.

La final Silviu Rusti, de la Magic Puppet din Cluj-Napoca va prezenta un adevărat spectacol științific, un „science show” în care informațiile științifice se îmbină cu distracția.

În data de 13 februarie, începând cu ora 12.00 în aceeași sală urmează o serie de prezentări în limba maghiară. Dr. Rózsa Lajos de la Centrul de Cercetare Ecologică din Budapesta va vorbi despre metoda științifică ce ne ajută să descoperim natura.

Profesorul Silye Lóránd, de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, va vorbi despre mituri, iar Kiss Benjamin despre rezultatele biotehnologiei moderne. Programul se va termina cu trupa Tudashow, care va realiza un show cu experiențe spectaculoase.

 

Intrarea la eveniment este liberă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.