Aceste maşini vor fi interzise în România !

Având în vedere că în România peste 10% din accidentele rutiere sunt produse de șoferii care conduc o mașină cu volan pe dreapta, un proiect de lege vine să rectifice această problemă.

Proiectul aflat în Parlament, trebuia să fie votat astăzi însă s-a decis deocamdată amânarea lui pentru două săptămâni.

Parlamentarii au motivat amânarea votului prin faptul că au nevoie de o mai bună documentare. De asemenea, nu s-a putut ajunge la un acord în ceea ce privește mașinile cu volan pe dreapta care sunt deja înmatriculate în țară.

Precizăm că, dacă proiectul de lege va fi aprobat, acesta va interzice „circulaţia pe drumurile publice a autovehiculelor înmatriculate sau înregistrate în România care au postul de conducere situat pe partea dreaptă în raport cu planul median longitudinal al autovehiculului”.

În expunerea de motive a inițiatorilor este menționat că „intervenţia legislativă este necesară deoarece numărul total de accidente produse de maşini cu volanul pe dreapta depăşeşte 10% din totalul accidentelor pe an.

Coliziunile sunt frontale, iar posibilitatea de evitare este nulă din cauza lipsei de vizibilitate a şoferilor acestor maşini”.

Inițiatorii acestui proiect mai notează că vehiculele care nu vor fi supuse acestei legi vor fi cele de interes istoric și cele speciale, utilizate în serviciile publice comunitare, referindu-se, de fapt, la vehiculele folosite pentru curățenia stradală.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.