Câtă apă trebuie să bem, de fapt ?

Cei care beau cantitatea recomandată de lichide sunt și cu 64% mai puțin expuși riscului de a face insuficiență cardiacă, accident vascular cerebral, fibrilație atrială și boli arteriale, precum și boli pulmonare, diabet și demență.

Recomandările variază între 2 până la 3 litri de lichide pe zi – pentru femei (adică 6 până la 9 căni de apă), în timp ce bărbații au nevoie de aproximativ 8 până la 12 căni, a spus ea. Sondajele la nivel mondial estimează că mai bine de 50% dintre oameni beau mai puține lichide decât cantitatea zilnică recomandată, iar astfel se expun unor riscuri majore privind declanșarea unor afecțiuni.

Corpul omenesc lucrează din greu pentru a menține un echilibru sănătos al fluidelor, care include menținerea nivelurilor de sodiu seric (nivelurile de sare din sânge). Apariția setei este o modalitate prin care organismul ne semnalează că trebuie să consumăm mai multă apă. A bea prea multă sau, din contră, prea puțină apă, pot duce la tulburări fiziologice grave în echilibrul fluidelor din organism.

Cerințele de hidratare pot fi îndeplinite si prin consumul anumitor alimente, cum ar fi fructele și legumele. Cel mai bine ar fi să evitați să beți băuturi îndulcite cu zahăr și băuturi dietetice. Ideal ar fi să bem apă, apă minerală și ceaiuri din plante.

Pe de altă parte, consumul excesiv de apă are dezavantaje. Poate fi periculos. Dacă rinichiul nu poate elimina excesul de apă, conținutul de sodiu din sânge se diluează. Asta se numește hiponatremie și poate pune viața în pericol.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.