Acces mai uşor la serviciile oferite de instituțiile publice din Satu Mare

Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare a semnat „Acordul de parteneriat privind realizarea Cloud-ului Regional Nord-Vest”.

În prezența ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Ioan Marcel Boloș, documentul a mai fost semnat de alți patru președinți de Consilii Județene – Ilie Bolojan (CJ Bihor), Ionel Bogdan (CJ Maramureș), Emil Radu Moldovan (CJ Bistrița-Năsăud), Dinu Iancu Sălăjanu (CJ Sălaj), respectiv Ionel Sorin Bălan, directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Cloud-ul Regional va asigura comunicarea între bazele de date ale fiecărei instituții publice din județele partenere, va crește atât calitatea serviciilor publice cât și accesibilitatea serviciilor de e-guvernare.

Peste 2,7 milioane de cetățeni din Nord-Vestul României vor avea acces la serviciile oferite de instituțiile publice, fără a mai fi necesar să se deplaseze la instituții sau să stea la coadă la ghișee.

De aceste beneficii se vor bucura nu doar locuitorii județului Satu Mare, ci și cetățenii stabiliți în diaspora. Aceștia vor putea să obțină online documentele de care au nevoie de la instituțiile publice, fără a mai trebui să vină în țară pentru a-și procura aceste documente.

Proiectul are o valoare de 60 de milioane de euro, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene prin Programul Regional Nord-Vest. 30 de milioane de euro sunt pentru partea de Cloud Regional, restul – pentru realizarea părții de software.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.