Proiect pentru Sătmărel

Primăria Municipiului Satu Mare, Direcția de Asistență Socială Satu Mare și Asociația ,,Stea” continuă colaborarea și lansează un nou proiect în beneficiul comunității rome din Sătmărel, după ce acesta a primit o finanțare de aproape 200.000 lei prin Programul de dezvoltare locală administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS).

„Și prin acest proeict arătăm că ne preocupă problemele din Sătmărel și căutăm soluții și surse de finanțare. În parteneriat cu DAS și Asociația Stea încercăm să rezolvăm probleme concrete cu care se confruntă comunitatea din acest cartier”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

De această dată, proiectul „ÎMPREUNĂ – mobilizare locală pentru educație și sănătate în Sătmărel” se adresează unui grup de 120 de persoane (70 de copii și 50 de părinți) care vor beneficia timp de 12 luni de programe de educație parentală, activități de educație non-formală, programe de prevenire a abandonului școlar; workshop-uri; activități de abilitate, alfabetizare, precum și de sprijin pentru prevenirea abandonului școlar.

„Ne dorim ca acest proiect să dea roade și să aibă succes, reprezentând un proces de optimizare, de suport și de recuperare a potențialului atât de diferit al fiecărui beneficiar, indiferent de mediul din care provine, de situația materială și socială”, a declarat directorul executiv al Asociației „Stea”, Cristina Bala.

„Beneficiarii vor avea acces la educație, care oferă un răspuns concret la nevoile acestora, ii implică activ și îi implică într-un proces de dezvoltare pe termen lung, capacitându-i să depună eforturi pentru îmbunătățirea situației lor. Nu este primul proiect pe care îl implementăm în colaborare cu Asociația Stea pentru comunitatea romă din Sătmărel, iar expertul nostru local pentru problemele romilor, Diana Tripon este în permanentă legătură cu această comunitate, un lucru care de-a lungul timpului ne-a ajutat să rezvolvăm multe probleme ale familiilor și în special ale copiilor din această comunitate”, a declarat directorul DAS Satu Mare, Adrian Balaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.