Peste 20 de milioane de lei vor fi investiți în infrastructura orașului Ardud

Locuitorii orasului Ardud se vor putea bucura de investitii importante pe raza localitatii. Valoarea proiectelor depaseste 20 de milioane de lei.

”Am semnat astăzi, printre primii din țară, unul dintre contractele de finanțare din programul național Anghel Saligny, finanțare în valoare de 18.066.803,44 RON.

Proiectul vizat se va implementa la BABA NOVAC și are ca obiective realizarea rețelelor stradale de canalizare menajeră, apă potabilă pe toate străzile din localitate, branșamentele (racordurile) de apă și de canalizare menajeră pentru locuite, stație de pompare ape uzate și o stație de epurare ecologică, cu regenerare naturală, #unică în România, după modele din Olanda și Ungaria” spune primarul Ovidiu Duma.

Totodat[, edilul a semnat încă un contract de finanțare din fondul național PNRR, contract în valoare de aproape doua milioane și jumătate de lei pentru îmbunătățirea infrastructurii digitale la nivel local.

Investiția permite achiziționarea de sisteme ITS (Intelligent Transport Systems/sisteme de transport inteligente) și TIC (Tehnologia Informațiilor și Comunicațiilor) ce vor contribui la valorificarea turistică a Cetății Ardud, la îmbunătățirea mobilității locale, respectiv a managementului urban, dar vizează și implementarea unor platforme digitale de comunicare cu cetățeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.