Utilizatorii Instagram pot rămâne fără datele personale

Utilizatorii Instagram pot rămâne fără contul de pe site-ul de socializare sau, mai grav, fără datele personale.

După metoda SMS-ul, acum atacatorii se folosesc de concursurile false, prin care utilizatorii de Instagram primesc link-uri dubioase, iar dacă acestea sunt accesate pot rămâne fără contul de pe rețeaua de socializare sau fără datele personale.

Iata un exemplu. Un mesaj de acest tip pe care din ce în ce mai mulți români au început să îl primească pe Instagram, care sună așa: „Am nevoie de ajutorul tău, sunt într-un concurs, poți vota pentru mine?”. Iniţial, pentru că mesajul vine de la o persoană aflată în lista de prieteni a celor păgubiți, cei din urmă nu pun la îndoială veridicitatea mesajului și nu se gândesc să-l verifice.

Apoi, este trimis și cel de-al doilea mesaj în care formula de adresare se schimbă: „Vă trimit link-ul de vot, tot ce trebuie să faceți este să-l copiați și să-l trimiteți ca să pot aproba logarea pentru vot”. În acest moment, cei care accesează link-ul trimis în mesaj vor fi redirecționați spre o pagină fantomă unde le sunt sustrase informațile cu caracter personal de pe contul de Instagram.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.