Aspirina poate reduce apariția cancerului de colon? Ce spun specialiștii

Aspirina poate reduce apariția cancerului de colon? Cancerul de colon, cunoscut și sub numele de cancer intestinal, este cauzat de un sindrom numit sindrom Lynch.

Acest sindrom este o afecțiune moștenită care crește riscul de cancer colorectal, cum ar fi cancerul de colon sau cancerul endometrial.

Conform cercetărilor de-a lungul a două decenii, mii de pacienți din întreaga lume au luat parte la studiu care le-a cerut să aibă două aspirine în fiecare zi, un supliment alimentar sau un placebo. Acești pacienți au avut sindromul Lynch, care le crește șansele de cancer de colon.

După studiu, până în 2011, rezultatele au arătat că cele 861 de persoane implicate, 34 din grupul placebo aveau cancer intestinal, dar dintre cei 427 care luau aspirină, doar 19 au fost diagnosticați cu cancer. Descoperirile au mai arătat că aspirina aproape a redus numărul de persoane diagnosticate cu cancer intestinal din grup.

Specialiștii se gândeau la diferite modalități de tratare a purtătorilor de gene pentru a preveni dezvoltarea acestor polipi și tocmai prin această cercetare a identificat aspirina ca fiind un tratament pentru sindromul Lynch.

Aspirina este bine cunoscută pentru reducerea riscului de atac de cord, în timp ce alte studii sugerează că analgezicul are potențialul de a reduce riscul de cancer. Pe de altă parte, utilizarea pe termen lung poate duce la ulcer gastric, conform cercetării.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.