Cum vor fi descoperite magazinele și firmele care nu au case de marcat conectate la sistemul ANAF ?

Cetățenii români vor, putea, în curând să verifice și să sesizeze dacă bonul fiscal primit a fost eliberat printr-o casă de marcat conectată la ANAF sau nu. Este vorba despre o aplicație aflată în lucru.

Potrivit ministrului Digitalizarii, Sebastian Burduja, în cadrul Ministerului de Finanțe, Centrul Național pentru Informații Financiare (CNIF) este unitatea care se ocupă zona IT a ANAF și a ministerului, este responsabilă de procese de digitalizare.

”Acum lucrăm la o aplicație punctuală, prin care românii vor putea verifica, cu o simplă poză a unui bon fiscal, dacă acel bon fiscal este emis de pe o casă conectată la serverele ANAF. Urmează și acest proiect în perioada următoare.

Toate casele de marcat trebuie conectate și orice consumator, cetățean român va putea sesiza situațiile care exced cadrului legal”, a declarat Burduja.

Potrivit acestuia, cele mai multe case de marcat sunt conectate la serverele ANAF.

”Dacă statul percepe anumite fluctuații în activitatea economică, anumite comportamente diferite față de normă, poate să trimită inspecția acolo și să constate”, a precizat ministrul.

Potrivit legislației în vigoare, contribuabilii mari au avut termen 30 iunie 2021 pentru conectarea caselor de marcat la serverele ANAF. Pentru contribuabilii mici și mijlocii, data limită a fost 30 noiembrie 2021. ANAF a organizat verificări privind respectarea acestei obligații.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.