Măsuri dispuse pentru minivacanța prilejuită de Ziua Unirii Principatelor Române

În perioada 21-24 ianuarie, cu ocazia minivacanței prilejuită de Ziua Unirii Principatelor Române, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Someș” al județului Satu Mare, vor monitoriza permanent dinamica intervențiilor la nivel județean, iar la nevoie vor fi dispuse măsuri imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns, în sprijinul cetățenilor.

Peste 100 de salvatori militari, ce încadrează mijloacele tehnice vor fi zilnic la datorie pentru stingerea incendiilor, acordarea asistenței medicale și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

De asemenea, pe timpul manifestările culturale cu public numeros venim în sprijinul cetățenilor cu următoarele măsuri de prevenire:

– În spațiile deschise nu este permisă parcarea autoturismelor decât în zonele special amenajate și marcate în acest sens pentru a nu bloca accesul la hidranții stradali sau subdimensiona căile de acces a autospecialelor în cazul producerii unei situații de urgență;

– În spațiile închise se vor menține căile de evacuare libere atât pentru utilizatori, cât și pentru forțele de intervenție;

– ATENȚIE! În situația în care părăsiți locuința, recomandarea noastră este să decuplați aparatele electrice, iar dacă vă cazați în unități turistice, trebuie să cunoașteți foarte bine traseele căilor de evacuare din incinta acestora.

În cazul sesizării unui incendiu sau a altei situații de urgență, care poate pune în pericol viața dumneavoastră sau a celor din jur, sunați de îndată la numărul unic de urgență 112 și transmiteți cât mai clar date de la locul evenimentului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.