Trei proiecte în valoare de 52 de milioane de lei pentru Negreşti-Oaş

Primarul Aurelia Fedorca a semnat azi 3 noi contracte de finanțare nerambursabilă din fonduri europene prin PNRR în valoare totală de 52 de milioane lei.

Prin Componenta C10 – Fondul local proiectul – „Asigurarea infrastructurii pentru transport verde (piste de biciclete)”- pentru amenajarea unei piste de bibiclete în orașul Negrești-Oaș și prin componenta C5 – Valul Renovării proiectele – „Renovarea energetică a blocurilor de locuințe – LOT 3” și „Renovarea energetică a blocurilor de locuințe – LOT 4” pentru reabilitarea și anveloparea blocurilor de locuințe – loturile 3 și 4.

Amenajarea unei piste de biciclete

Un nou proiect important pentru comunitate, cu finanțare consistentă, devine acum realitate. Prin proiectul „Asigurarea infrastructurii pentru transport verde (piste de biciclete)”, în valoare totală de 17,3 milioane lei, vor fi amenajate piste de biciclete pe principalele străzi din oraș care duc spre strada Victoriei:

  • Str. Rozelor; Str. Oașului; Str. Corni; Str. 1 Iunie; Str. Stadionului ; Str. Garoafelor; Str. Vasile Lucaciu; Str. Gării; Str. Livezilor; Str. George Coşbuc; Str. Borcutului: Str. Luna;. , Tur 1 (Tuba), Tur 2 (Tuba), Tur 3 (Zmeură);
  • Lungime totală a sistemului de piste: 16,5 km din care 12,7 km piste cu laţime de minim 3 m şi 3,7 km piste cu lăţime de minim 1,5 m.

Acest proiect face parte din planul de mobilitate urbană al orașului Negrești-Oaș, care are ca scop încurajarea transportului verde pentru negreșteni. Traficul din ce în ce mai intens și aglomerația de la orele de vârf din oraș ne-au determinat să încercăm soluții alternative și sănătoase de transport. Acestea există, sunt la îndemână și sunt ecologice, precum trotineta electrică sau bicicleta.

Anveloparea blocurilor

Prin noile proiecte câștigate vor fi reabilitate și anvelopate 20 de blocuri, care se adaugă celor 20 aflate în curs de anvelopare. Lista noilor blocuri ce vor fi reabilitate și anvelopate:

  • LOT 3. Componente: Trandafirilor 10, Trandafirilor 11, Trandafirilor 12, Trandafirilor 14, Trandafirilor 15, Trandafirilor 17, Trandafirilor 18, Livezilor 1, Victoriei 37, Victoriei 28 – valoare 14,9 milioane lei;
  • LOT 4. Componente: Victoriei 8/20, Victoriei 9/20, Victoriei 10/20, Victoriei 19, Victoriei 20, Victoriei 21, Victoriei 32, Victoriei 38, Victoriei 39, Victoriei 40 – valoare 19,3 milioane lei.

Se așteapta rezultatul evaluării pentru Renovarea energetică a blocurilor de locuințe – LOT 5, cu componentele Victoriei 22, Victoriei 23, Victoriei 24, Victoriei 25, Victoriei 26, Victoriei 27, Victoriei 29, Victoriei 30, Victoriei 31, Victoriei 41 – în valoare de 28,7 milioane lei și Renovarea energetică a blocurilor de locuințe – LOT 7, cu componentele Mihai Eminescu 4, Victoriei 5 – în valoare de 1,37 milioane lei.

“Am de pus un efort uriaș pentru întocmirea proiectelor care vizează reabilitarea și anveloparea blocurilor de locuințe din oraș, deoarece a fost nevoie de acceptul proprietarilor și de documente de la fiecare în parte. În speranța că și aceste 2 proiecte vor fi aprobate, cu acestea vom reabilita și anvelopa toate blocurile din oraș, ceea ce va duce la îndeplinirea obiectivului principal, reducerea consistentă a facturilor de gaz și curent, și mai apoi la schimbarea imaginii de ansamblu a orașului și la creșterea confortului proprietarilor” Aurelia Fedorca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.