Pataki Csaba: Bugetul local din acest an va fi distribuit în mod echilibrat comunelor și orașelor din județ

In cadrul unei sedinte organizate astazi, 18 ianuarie, Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, i-a asigurat pe reprezentanții autorităților publice că bugetul local din acest an va fi distribuit în mod echilibrat comunelor și orașelor din județ și i-a îndemnat pe primari să aloce resursele necesare cofinanțării proiectelor de dezvoltare care au termene de finalizare anul 2023, astfel încât aceste investiții să fie duse cu bine până la capăt.

Primarii au fost informați că Satu Mare este singurul județ din țară care a finalizat procedura de licitație pentru asigurarea serviciilor de transport public județean, iar Pataki Csaba i-a rugat pe reprezentanții UAT-urilor să conlucreze cu transportatorii și să se asigure că aceștia respectă traseele, stațiile și orarul stabilite prin contract.

Alte subiecte discutate în cadrul ședinței de lucru se referă la organizarea serviciilor de colectare a cadavrelor animalelor de pe domeniul public şi predarea acestora către unităţile de ecarisaj; colectarea selectivă a deșeurilor și reciclarea acestora; găsirea unor soluții în vederea problematicii câinilor comunitari; pregătirea proiectelor de finanțare în vederea dotării unităților de învățământ din județ.

“Este necesar ca în acest an să facem mai multă administrație publică și mai puțină politică. Este foarte importantă în continuare menținerea unei viziuni comune de dezvoltare a județului și crearea unor parteneriate între administrațiile publice locale, care să atragă oportunități de dezvoltare a județului Satu Mare“, a afirmat Pataki Csaba, în urma acestei întâlniri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.