A început vaccinarea antigripală în farmacii. Cum se poate face acest lucru

Românii care își doresc să se vaccineze antigripal o pot face acum și în farmacii, în cadrul unui program pilot.

Lista farmaciilor unde se desfăşoară vaccinarea împotriva gripei sezoniere este publicată pe site-ul Ministerului Sănătăţii la rubrica PacientiFarmacii şi drogheriitabel farmacii vaccinare şi pe site-ul Colegiului Farmaciştilor din România www.colegfarm.ro, precum şi pe site-ul www.serviciifarmaceutice.ro.

Vaccinarea antigripală în farmacii se realizează de farmaciştii care au absolvit cursuri de pregătire postuniversitară, organizate de universităţile de medicină şi farmacie din România în perioada noiembrie – decembrie 2022.

Vaccinarea antigripală se poate realiza, în prezent, în farmaciile autorizate din Bucureşti şi din 15 judeţe.

Cei care care doresc să se vaccineze împotriva gripei sezoniere în farmaciile comunitare trebuie să consulte lista farmaciilor autorizate. Apoi urmează să se programeze telefonic, dar și să solicite recomandarea medicală de vaccinare antigripală fie medicului de familie, fie unui alt medic specialist, dacă în anii anteriori au fost cel puţin o dată vaccinaţi împotriva gripei sezoniere.

După ce a urmat acești pași, trebuie să se prezinte la data programării cu recomandarea medicală în farmacia autorizată şi să achiziţioneze vaccinul antigripal în vederea administrării acestuia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.