Funcţionarii care cer copii după acte sau dosar cu şină vor fi cercetaţi disciplinar

Funcţionarii care cer în continuare copii după acte emise de instituţii ale statului român sau dosar cu şină vor putea fi cercetaţi disciplinar. Precizarea a fost făcută de ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja. Măsura va putea fi aplicată din iulie.

„Legea pe care am iniţiat-o în calitatea mea de deputat şi care a ajuns la maturitate, a fost votată de Parlament şi promulgată de preşedintele Iohannis, impune câteva interdicţii asupra administraţiilor publice, centrale şi locale şi asupra instituţiilor de drept public – universităţi, companii de utilităţi deci toți cei care furnizează un serviciu public pentru cetățeni.

Despre ce interdicţii este vorba? Nu au voie să solicite copii după acte emise de instituţii ale statului român, nu au voie să găzduiască xerox-uri în incintele instituţiilor – de multe ori cetățenii erau trimiși la xeroxul de după colț, la care trebuiau să cheltuiască bani pentru copii după acte emise tot de statul român – nu au voie să mai solicite dosar cu şină şi produse de papetărie. O să spuneţi că e o chestiune minoră, dar simbolic”, a afirmat Sebastian Burduja.

Termenul de implementare este de șase luni, a spus ministrul.

„Deci, din iulie, practic, cetăţenii care sunt puşi în faţa unei asemenea solicitări din partea funcţionarilor pot să invoce prevederile legii, iar respectivii funcţionari se fac vinovaţi de încălcarea legii. Deci, pot fi cercetaţi disciplinar şi, în funcţie de gravitatea faptelor, dacă o fac cu intenţie sau fără, se poate merge mai departe”, a precizat Burduja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.