Tehnologia în business: cum mărește SFA productivitatea vânzărilor?

Inovațiile din domeniul tehnologiei început să schimbe de mult timp domeniul business, însă punctul la care au ajuns în prezent este unul dintre cele mai înalte. Din categoria soluțiilor cu adevărat utile în vederea eficientizării afacerilor face parte și software-ul de automatizare a forței de vânzări. Ce este acesta și de ce trebuie să ai în vedere adoptarea unei astfel de soluții în compania ta?

Ce este SFA și cui se adresează?

SFA este un software utilizat pentru automatizarea, raționalizarea și îmbunătățirea proceselor de vânzări, îndeplinind în mod eficient sarcini administrative specifice. Acestea se adresează producătorilor și distribuitorilor mici, medii sau mari care au o rețea proprie de agenți de vânzări.

Software-ul de automatizare este ideal atât pentru Pre Sales, cât și pentru Van Sales, fiind destinat unor companii care își desfășoară activitatea în diverse domenii, de la companiile distribuitoare de băuturi sau lactate la cele din industria cărnii, panificației etc.

În varianta Pre Sales, un SFA software face posibilă preluarea comenzilor, încasarea și returul de marfă, iar livrarea se va face ulterior, iar în varianta Van Sales, agenții de vânzări pot factura și livra marfa în același timp, având posibilitatea și de a tipări facturi sau chitanțe.

Care este scopul acestui software SFA?

Un software de automatizare a forței de vânzări este eficient, înainte de toate, în gestionarea datelor de vânzări. Acest instrument permite și observarea evoluției cererii clienților cu ajutorul istoricului de comenzi, astfel încât nevoile acestora pot fi anticipate. În plus, datele vor fi utile când este vorba de implementarea unor promoții dedicate clienților fideli. Informațiile actualizate despre clienți și comenzi asigură economii semnificative de timp, dar și de energie, iar colectarea datelor și gestionarea conținutului devin mai organizate.

Totodată, un software SFA accelerează procesele de vânzări, obținându-se avantaje competitive prin creșterea productivității, iar datele despre produse vor fi distribuite în mod corect și eficient de către agenții de vânzări.

De ce este importantă automatizarea forței de vânzări?

Primul mare motiv pentru care o companie trebuie să adopte această soluție de automatizare a forței de vânzări se referă la îmbunătățirea considerabilă a productivității. Mai mult decât atât, acesta permite gestionarea eficientă a activității de vânzări, îmbunătățirea nivelului de performanță prin monitorizarea obiectivelor și creșterea calității serviciilor oferite de echipa de vânzări.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.