Spectacol dedicat Zilei Culturii Naționale, duminică la Teatrul de Nord

Trupa Mihai Raicu vă invită duminică 15 ianuarie, de la ora 19.00, în sala mare a Teatrului de Nord, la spectacolul „Răscolitorul de suflete. Scene din viața lui Vasile Lucaciu”, scenariu dramatic după Dan Tărchilă în regia lui Andrei Mihalache, programat pentru a marca anul acesta Ziua Culturii Naționale.

Spectacolul este un omagiu adus marelui luptător pentru unitatea și libertatea poporului român, preot dr. Vasile Lucaciu. Complexă personalitate politică, culturală și istorică, a fost unul din semnatarii Memorandumului de la 1892 adresat împăratului austro-ungar Franz Joseph, petiție prin care erau solicitate pentru populația română drepturi etnice egale cu ale populației maghiare.

Întemnițat fiind, idealurile lui nu au fost suprimate, lupta și năzuințele sale au străbătut decenii. Spectacolul surprinde tumultul acelor vremuri, procesul și detenția marelui om care a fost Vasile Lucaciu. Condamnarea, suferința, lipsurile nu au reușit să-i zdruncine crezul. De partea sa a avut sprijinul familiei și al românilor. Transpuse scenic, momentele dramatice din viața lui Vasile Lucaciu conturează ferm și sugestiv chipul marelui luptător.

Informații și bilete: Agenția teatrală, str. Horea nr. 6. Tel.: 0261712106 | 0786538580. Bilete online:

https://teatruldenord.biletmaster.ro/ron/PlaceInfo/2201.

Prețul biletelor: 20 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.