Etiopia singura țară creștină de pe continentul african


Etiopia este o țară africană cu o istorie bogată și o cultură unica. Are creștinismul ca religie de stat și este a doua cea mai mare comunitate ortodoxă din lume după Rusia. Biserica etiopiană este o instituție importantă în societatea etiopiană și a ajutat la promovarea alfabetizării în țară, unde învățământul nu este accesibil pentru toți.

Etiopia are propriul său alfabet și propriul său calendar. Este menționată atât în Biblie cât și în Coran. Este cunoscută ca unul dintre leagănele civilizației mondiale, cu o istorie lungă și o cultură unică.

Creștinismul a fost declarat oficial ca religie de stat în Etiopia încă din anul 333, fiind a doua țară din lume după Armenia care a făcut acest lucru. Creștinismul etiopian are anumite trăsături unice și obiceiuri specifice în ceea ce privește sărbătorile creștine. În ciuda faptului că este înconjurată de religii islamice și izolată de creștinii din întreaga lume, biserica creștină etiopiană a reușit să supraviețuiască și să se păstreze până în zilele noastre.

Multi etiopieni

se consideră creștini din momentul în care Sfântul Apostol Filip a botezat famenul etiopian, relatarea întâmplării fiind menționată în Cartea Faptelor Apostolilor.

De “Crăciun”, tradițiile etiopiene sunt la fel de frumoase ca și cele din Europa, oferind o viziune unică asupra acestei sărbători. Biserica creștină etiopiană există din secolul al IV-lea și a supraviețuit până în zilele noastre, în ciuda evenimentelor prin care a trecut.

Etiopia este o țară cu o istorie și o cultură bogate, care se deosebește de celelalte țări africane. Creștinismul a avut un impact important asupra țării, contribuind la afluxul de refugiați care erau persecutați în Imperiul Bizantin la sfârșitul secolului al V-lea și începutul secolului al VI-lea. Acești refugiați au adus cu ei preoți, cărți și articole bisericești, îmbogățind astfel temelia bisericii etiopiene.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.