Două cazuri de pestă porcină la mistreţi, în judeţul Satu Mare

Prefectul Radu Roca în calitate de președinte al Centrului local de combatere a bolilor Satu Mare a convocat azi 10 ianuarie 2023 ședința Unității locale de decizie (ULD).

Centrul Național de Combatere a Bolilor a adoptat decizia numărul 2 / 16.12.2022 prin care se stabilesc atribuțiile autorităților, pe toate nivelele de competență privind pesta porcină africană. Transpunerea acesteia la nivelul județului Satu Mare se realizează prin decizia nr 1/ 10.01.2023 a CLCB privind Adoptarea unor noi măsuri adecvate pentru supravegherea, prevenirea și controlul pestei porcine africane și stabilirea de atribuții în județul Satu Mare.

Prin aceasta se stabilesc măsuri suplimentare în sarcina autorităților locale prin ULS ( Unități locale de sprijin) și a gestionarilor fondurilor de vânătoare , ariilor naturale protejate și la nivelul exploatațiilor comerciale de suine.

În acest moment la nivelul județului Satu Mare nu există focare active de pestă porcină africană la porcul domestic iar la mistreți există două cazuri confirmate de PPA în data de 03.01 .2023 în fondul cinegetic Sanislău.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.